emo look

05.03.2015 17:29

Emo look sa zakladá hlavne na vlasoch, teda na ofinke, (ne)nápadnom oblečení, výrazných doplnkoch a celý look dotvára tiež emo líčenie. Outfitom dominujú farby ako čierna, fialová ružová ale aj červená, ak tu hovoríme o typickom emo outfite. Každý emo teenager sa však oblieka podľa vlastného vkusu a tak nejde presne určiť, čo si obliecť. Na emo kids sú väčšinou neprehliadnuteľné vlasy, ktoré by že vraj mali byť čierne. Čierna farba je pre emo vlasy asi najtypickejšia, ale je tu tiež veľa farebných variánt. Treba dbať na ofinu spustenú do očí, alebo ofinu, ktorá bude lemovať čelo. Vlasy by mali byť vyžehlené a podľa potreby a vkusu hore natupírované. Na emo vlasy pribudne niekedy samostatný článok. 

Ďalej je tu top a nohavice/sukňa. Farby by mali kontrastovať, ako napríklad čierno-biele tričko a na tom čierno-ružová mikina. Tak to niekedy nosím ja :D Nohavice sú vždy obtiahnuté v čiernej farbe, alebo aj v rôznych iných. Ak však stretnete emáka v šušťákoch, alebo teplákoch, no stress. Každý má svoj štýl. Ak sa jedná o sukňu u dievčať, tak by mala byť na štýl tutu, alebo baleríny. Možná je tiež obtiahnutá minisukňa, alebo šortky. A aby som nezabudla, každý emo by mal mať vo svojom šatníku aspoň jednu károvanú/kockovanú košeľu. Aj dievčatá, aj chalani. Topánky sú buď plátenky, alebo nejaké kožené čižmy. Ale každý nosí, to čo sa mu páči a vyhovuje, takže áno, môžete stretnúť emáka v sandálkach xD 

Jedným z najnosenejších vzorov na emo oblečení je ska, alebo tak povediac, šachovnica. Farby na šachovnici sú väčšinou čierne a biele, alebo čierne a ružové. S čiernou sa vlastne kombinuje všetko. Používajú sa najčastejši na doplnokch. Ja mám napríklad náramky, rukavice, opasok, potítka a náušnice, dúfam, že som na nič nezabudla. 

Na zápästiach sa nosia väčšinou potítka, hrubé náramky, alebo kožené a vybíjané náramky, tiež kapelové náramky. Krk zdobí napríklad obojok, alebo rôzne prívesky. Na nohavice sa dávajú retiazky, reťaze, opasky, alebo traky. Proste ide o to vrstviť a vrstviť. Aj keď menej je niekedy viac a tom dobre vedia aj emo kids. Ostatné doplnky sú napríklad rukavice (bez prstov), mašličky do vlasov, čelenky, čiapky, odznáčiky a zicherky napichané v oblečení, alebo v topánkach, či na taške. 

Myslím, že týmto som skončila, postupom času si rozoberieme celý emo look po častiach :)
nezabudnite si pozrieť obrázky :)